Skip to the content

Obavještenje za javnost - energetske dozvole

Na osnovu člana 78. i člana 79. stav (3) Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine  („Službene novine Federacije BiH", br. 66/13 i 94/15) i čl. 20. i 28. Uredbe o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanje energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja („Službene novine Federacije BiH", broj 27/14), (u daljem tekstu: Uredba), Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, (u daljem tekstu: Ministarstvo) provodeći pravne norme iz gore navedenih članova, obavještava javnost i zainteresirane strane da uvid u zahtjeve mogu obaviti u Ministarstvu, a komentare i primjedbe na zahtjeve za izdavanje i produženje  Energetske dozvole, mogu dostaviti u pisanoj formi za pojedinačne projekte,  do 20.02.2017. godine.
Komentari i primjedbe mogu se slati na:

e-mail adresu:           sektor.energije@fmeri.gov.ba
Telefax :                      036 580 015 
Poštom na adresu:   Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije                      
                                     Alekse  Šantića  bb
                                     88 000 Mostar

                                                                   Obavještenje za javnost
 
 
1. Privredno društvo HEET d.o.o. Prozor-Rama, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane VE „Proslap 1",  instalisane nazivne snage  do 23 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 61 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
2. Privredno društvo HEET d.o.o. Prozor-Rama, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane VE „Proslap 2",  instalisane nazivne snage do 23 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 61 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
3. Privredno društvo HEET d.o.o. Prozor-Rama, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane VE „Proslap 3",  instalisane nazivne snage do 23 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 61 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
4. Privredno društvo HEET d.o.o. Prozor-Rama, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane VE „Proslap 4",  instalisane nazivne snage do 23 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 61 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
5. Privredno društvo HEET d.o.o. Prozor-Rama, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane VE „Proslap 5",  instalisane nazivne snage do 23 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 61 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
6. Privredno društvo „EURO-POWER" d.o.o. Tešanj, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju minihidroelektrane, mHE „Željeznica 4", na rijeci Željeznici u općini Kreševo, instalisane nazivne snage 910 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 5.697 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
7. Privredno društvo „EBH" d.o.o. Sarajevo, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnjuminihidroelektrane, mHE „Kamenica", na rijeci Gostović u općini Zavidovići, instalisane nazivne snage 778 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 2.655 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
8. Privredno društvo „EEH-HIDROENERGIJA" d.o.o. Gračanica, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju minihidroelektrane, mHE „Spreča", na rijeci Spreči, u općini Gračanica, instalisane nazivne snage 900 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 3.150 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
9. Privredno društvo „NSSN" d.o.o. Mostar, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnjusolarne fotonaponske elektrane „Vrelo Radobolje 2", instalisane nazivne snage 12 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 14,5 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
10. Privredno društvo „BINGO" d.o.o. Tuzla, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnjusolarne fotonaponske elektrane „BINGO SOLAR 06 ", na krovnoj konstrukciji poslovnog objekta „Bingo" u Ilijašu, instalisane nazivne snage 120 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 137,58 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.
 
11. Privredno društvo „PETRIČEVIĆ" d.o.o. Prozor, podnijelo je na osnovu člana 28. Uredbe, zahtjev za produženje Energetske dozvole, registarski broj: ED-220/15, za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „JAKLIĆI" instalisane nazivne snage 135 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije164 MWh.  Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.    
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

Obavještenje za javnost
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina