Skip to the content

Vijesti

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sudjeluje u Beču na konferenciji „Western Balkans Sustainable Hydropower Conference", koja se održava u organizaciji Međunarodne finansijske korporacije (IFC), uz podršku Federalnog ministarstva finansija Austrije, Ministarstva vanjskih poslova Norveške i Državnog sekretarijata za ekonomske poslove Švicarske.

Privredno društvo „FLASH PRODUCTION" d.o.o. Sarajevo, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „FLASH PRODUCTION", instalisane nazivne snage 100 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 152,942 MWh

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, sa saradnicima, danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu primio predstavnike radnika IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, koji su ga upoznali s problemima s kojima se suočavaju kod ostvarivanja prava radnika na odlazak u penziju zbog neuplaćenih doprinosa.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas se, sa savjetnicima federalnog premijera, sastao s predsjednikom sindikata Željezare „Zenica" Esadom Skomorcem, predsjednikom sindikata metalaca FBiH Bajrom Melezom i predstavnikom sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona Kenanom Mujkanovićem.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, delegaciju Bosanskohercegovačkog komiteta međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (CIGRE), na čelu s predsjednikom i članom Međunarodnog vijeća CIGRE Edhemom Bičakčićem. Sastanak je organiziran u okviru sveobuhvatnih konsultacija koje resorni federalni ministar obavlja s ciljem unapređenja i stabilnosti snabdijevanja energetskih resursa.

Granski kolektivni ugovor za elektroprivrednu djelatnost u FBiH potpisali su danas u Sarajevu ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, uime Vlade FBiH, predsjednik Sindikata eletroenergetskih radnika Federacije BiH Omer Sikira i uime Nezavisnog sindikata zaposlenika JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne Dubravko Pervan.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je nacrt Enegetske dozvole za privredno društvo JP „Elektroprivreda BiH" d.d. - Sarajevo, za izgradnju hidroelektrane „Vranduk", instalisane nazivne snage 19,63 MW, planirane godišnje proizvodnje električne energije od 96 GWh, a koja se  planira graditi na lokalitetu Vranduk na području općine Zenica na rijeci Bosni.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina