Skip to the content

Vijesti

Privredno društvo "ENERGOSOL" d.o.o. Stolac, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane FNE "Pješivac 3" instalisane nazivne snage 149,94 kW i predviđene godišnje proizvodnje 221 MWh.

Projekat o komunikacijskim aktivnostima kampanje suzbijanja sive ekonomije "Prijavi me, ohrabri me" provodi se u organizaciji i pod rukovodstvom Ambasade Kraljevine Valike Britanije u Bosni i Hercegovini, zajedno s Fondom za dobro upravljanje.

Kojim se obavještava javnost da je ovom Ministarstvu privredno društvo Javno preduzeće "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar, podnijelo zahtjev za vođenje postupka za dodjelu koncesije za izgradnju hidroenergetskog objekta crpne hidroelektrane (CHE) Vrilo 66 MW, na rijeci Šujici, u općini Tomislavgrad, a na osnovu samoinicijativne ponude kako je utvrđeno članom 28. Zakona o koncesijama ("Službene novine Federacije BiH", br. 40/02 i 61/06).

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina