Skip to the content

Vijesti

U skladu sa navedenim, privredno društvo nLogic Sarajevo je prvo ovlašteno pravno lice od strane Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, za sprovođenje stručnog osposobljavanja i usavršavanja lica koja će obavljati redovne energijske audite sistema grijanja i sistema klimatizacije, što je otvorilo mogućnost za dodatno unapređenje i afirmisanje ušteda energije i energenata u sistemima grijanja i klimatizacije.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić posjetili su danas Općinu Hadžići i Tehničko - remontni zavod (TRZ) Hadžići. Premijer i ministar su sa načelnikom ove općine Hamdom Ejubovićem i direktorom fabrike Ismom Hebibovićem obišli pogone TRZ-a u koji je Vlada FBiH u proteklom periodu uložila značajna sredstva, što je rezultiralo zapošljavanjem više od 200 novih radnika.

Poziv za prijavu kandidata - aktivna zaštita od požara - aprilski ispitni rok 2023.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina