Skip to the content

Vijesti

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije je Rješenjem broj: 07-02-1-2106/22 od 22. 12. 2022. godine imenovao Radnu grupu za izradu Prijedloga teksta Pravilnika o uslovima koje moraju ispunjavati pravna lica koja obavljaju kontrolu ispravnosti, servisiranje i održavanje aparata, kao i sadržaju i načinu polaganja stručnog ispita za lica koja lično (neposredno) obavljaju poslove ispitivanja, servisiranja i održavanja aparata za gašenje početnih požara.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i predstavnici reprezentativnih sindikata danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, potpisali Sporazum o nastavku primjene Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH.

U skladu sa odredbama Pravilnika o redovnom energijskom auditu sistema grijanja i sistema klimatizacije („Službene novine Federacije BiH“, broj 67/22), Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je, u postupku izdavanja ovlaštenja za provođenje Programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja osoba koje će obavljati poslove provođenja redovnih energijskih audita sistema grijanja i sistema klimatizacije – pravnog lica, Rješenjem broj: UP/I-05-13-6-732/22 od 04.01.2023. godine, ovlastilo privredno društvo „nLogic“ d.o.o. Sarajevo za provođenje predmetnog Programa.

Informišemo zainteresovanu javnost da je Federalno ministarstvo unutrašnjih/unutarnjih poslova, u vidu Javnog poziva, objavilo Prijedlog teksta Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izboru i održavanju aparata za gašenje početnog požara koji se mogu stavljati u promet sa garantnim rokom

Tekst Obavještenja za javnost u .PDF formatu možete preuzeti OVDJE

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je organizirao sastanak s ciljem rješavanja statusa RMU Zenica nakon blokade od strane Gradske uprave Zenica na čelu sa Fuadom Kasumovićem.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina