Skip to the content

Vijesti

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da je do povećane cijene gasa za 3,9 posto došlo radi redovnog usaglašavanja tromjesečnih cijena koje određuje Gazprom, a ne zbog novog ugovora „Energoinvesta“ i „Sarajevo – gas“ Istočno Sarajevo.

Obavještenje za javnost u .pdf formatu možete preuzeti na sljedećem LINKU

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da je Vladi Federacije BiH uputilo Nacrt zakona o gasu Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj zakon treba da uredi funkcionisanje sektora prirodnog gasa u Federaciji BiH.

Obavještenje za javnost u .pdf formatu možete preuzeti na sljedećem LINKU

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da u privrednom društvu "Zrak" d.d. Sarajevo izvršena kontrola i isporuka drugog dijela od 70 komada nišanskih sprava i dijelova od ukupno isporučenih 120 komada proizvođaču vojne opreme Hirtenberger, obzirom da je prvi dio isporuke izvršen prije dva mjeseca.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić sastao se danas u Sarajevu s ministrom energetike i rudarstva RS Petrom Đokićem.

Obavještenje za javnost u .pdf formatu možete preuzeti na sljedećem LINKU

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina