Skip to the content

Ministar Džindić posjetio nastradale rudare rudnika 'Abid Lolić' u Han Biloj

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić posjetio je rudare koji su povrijeđeni kada je došlo do nesreće u jami rudnika Abid Lolić u Han Biloj. Ministar Džindić se informirao o zdravstvenom stanju rudara. Dežurni liječnici upoznali su minstra Džindića kako je stanje pacijenata zadovoljavajuće i stabilno, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

Ministar Džindić je istaknuo kako nas ovakve nesreće vrate u stvarnost, ali nas i tjeraju na stvaranje boljih uvjeta rada u rudnicima. Također je naglasio kako će nadležno ministarstvo kao i cijela Vlada Federacije BiH biti na raspolaganju za pomoć rudarima i njihovim obiteljima. Ministar Džindić također je naglasio kako će ministarstvo na čijem je čelu intezivno raditi na poboljšanju uvjeta rada u rudnicima i ulaganjem u iste sa ciljem unapređenja rada i podizanja sigurnosti u rudnicima na zavidnu razinu.

Osim ministra Džindića rudare su posjetili i Abdulah Garača, direktor RMU „Abid Lolić", izvršni direktor za proizvodnju EP BiH Nevad Ikanović i Gordan Čahtarević, savjetnik premijera.

FMERI

 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina