Skip to the content

Vijesti

Kako su u toku pripremne aktivnosti na izradi Programa javnih investicija Federacije BiH  2025.-2027. godina, u skladu sa članom 6. stav (4) Uredbe o načinu i kriterijima za pripremu, izradu i praćenje realizacije Programa javnih investicija (PJI) ("Službene novine Federacije BiH br. 106/2014 od 29.12.2014. godine i br. 27/19 od 18.04.2019. godine), objavljujemo Uredbu u cjelosti sa posebnim osvrtom na član 6. stav (2) Uredbe u kojem je iznesen kalendarski plan pripreme PJI Federacije BiH, kako bi javna preduzeća u nadležnosti ovog ministarstva na vrijeme izvršila sve potrebne predradnje prilikom kandidovanja projekata u Program javnih investicija Federacije BiH.

Preuzmi Uredbu o načinu i kriterijima za pripremu, izradu i praćenje realizacije Programa javnih investicija (PJI)

Preuzmi Uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o načinu i kriterijima za pripremu, izradu i praćenje realizacije programa javnih investicija

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić posjetili su jučer BNT TMiH, kompaniju namjenske industrije, dio nekadašnjeg giganta Bratstva, te prisustvovali potpisivanju ugovora u vrijednosti od 17,5 miliona KM.

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela odluku kojom se odobrava prenos sredstava prikupljenih po osnovu takse za uspostavljanje rezervi naftnih derivata, planiranih na razdjelu Budžeta Federacije BiH za 2024. godinu ovom ministarstvu.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić zajedno sa delegacijom u kojoj su zamjenik premijera i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, te ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, povodom obilježavanja 74. godišnjice postojanja privrednog društva „Igman“ d.d. Konjic, posjetili su danas ovo preduzeće.

Ministar Vedran Lakić susreo se sa premijerom Kantona Sarajevo Nihadom Ukom: Oblast energije, zajednički interes Federacije BiH i Kantona Sarajevo

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, zamjenik premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, te federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, prisustvovali su danas u Varešu svečanom otvaranju rudnika Rupice kompanije Adriatic Metals BiH.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da su bosanskohercegovačke firme namjenske industrije Unis - Ginex d.d. Goražde, “Igman” d.d. Konjic, “Binas” d.d. Bugojno, “PRETIS” d.d. Vogosća, POBJEDA TECHNOLOGY GORAŽDE d.d. i AC-Unity d.d. Goražde prisustvovale na vodećem svjetskom sajmu IWA OutdoorClassics, koji je održan od 29.2. do 3.3.2024. godine u njemačkom gradu Nurnbergu.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina