Skip to the content

Vijesti

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić posjetili su danas Rudnik mrkog uglja „Kreka“, lokalitet klizišta u Dubravi Donjoj kod Živinica i površinski kop „Šikulje“ Rudnika mrkog uglja „Kreka“ u Lukavcu.

 

 

Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije je pripremilo Nacrt Uredbe o podsticanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije i određivanje naknada za podsticanje.

Molimo zainteresiranu javnost da svoje prijedloge, komentare, sugestije u vezi navedenog Nacrta dostave do 22.04.2024. godine, službenim putem ili
na e-mail adresu: sektor.energije@fmeri.gov.ba sa naznakom '"Komentari na prijedlog Nacrta Uredbe o podsticanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije i određivanje naknada za podsticanje."

Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije je pripremilo Nacrt Uredbe o kvotama za OIEiEK.

Molimo zainteresiranu javnost da svoje prijedloge, komentare, sugestije u vezi navedenog Nacrta dostave u roku od 7 dana od dana objavljivanja na službenoj stranici ministarstva službenim putem ili na e-mail adresu: sektor.energije@fmeri.gov.ba sa naznakom ''Komentari na prijedlog Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK"

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), provode aktivnosti na izradi dokumenta - Strategija razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine za period 2024.-2033. godina.

Svim građanima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije saopćilo je da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine pronašla način da isplati zaostale plate RMU Zenica.

- Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Nikšićem je još jednom pokazala da ne traži opravdanja već rješenja. Mogli smo reći da to nije naš problem, da isplata rudarima nije u nadležnosti ni Vlade Federacije ni JP Elektroprivrede BiH, već da je to zadatak uprave rudnika, ali smo umjesto toga pronašli rješenje da radnici RMU Zenica dobiju zaostale plate - kazao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić održao je danas sastanak sa menadžmentom Rudnika uglja Kreka Tuzla i sa predstavnicima JP Elektroprivreda BiH. 

Svim građanima katoličke vjeroispovijesti, vjernicima koji obilježavaju najveći katolički praznik Uskrs, upućujem iskrene čestitke uz želje da vam domovi budu ispunjeni mirom i blaženstvom.

Na sastanku ministra energije, rudarstva i industrije Vedrana Lakića, vršioca dužnosti generalnog direktora preduzeća Elektroprivreda BiH Sanela Buljubašića i predstavnika Saveza sindikata radnika rudnika FBiH, koji je danas održan u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, nije postignut dogovor o isplati ovogodišnje januarske i februarske plate radnicima Rudnika mrkog uglja Zenica.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić saopštili su, nakon današnjeg sastanka u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu, da je dogovorena isplata plata za januar i februar 2024. godine radnicima RMU Zenica.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina