Skip to the content

Vijesti

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić održao je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, sastanak s predstavnicima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić upućuje čestitku svim rudarima povodom 21. decembra, koji se u Bosni i Hercegovini obilježava kao Dan rudara.

Plaće rudara u FBiH u narednom periodu iznosit će od 1.050 do 1.400 KM u zavisnosti od rudnika i njihovih proizvodnih rezultata, jedna je od odredbi Kolektivnog ugovora za djelatnost rudarstva koji su predstavnici sindikata i Vlade FBiH potpisali danas u Sarajevu.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, dala saglasnost na Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, obavještava javnost i zainteresirane strane da uvid u zahtjev mogu obaviti u Ministarstvu, a komentare i primjedbe na zahtjev mogu dostaviti u pisanoj formi do 26.11.2017. godine.

Povodom 15. novembra, Dana metalaca, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić uputio je čestitku svim zaposlenim u metalskoj industriji

Delegacija Svjetske banke susrela se danas s federalnim ministrima trgovine i razvoja, poduzetništva i obrta Zlatanom Vujanovićem i Amirom Zukićem. Sastanku je, uime Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prisustvovao pomoćnik ministra za Sektor industrije Marinko Bošnjak.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je nacrt Enegetske dozvole investitoru RMU „Banovići" d.d. Banovići, za izgradnju termoelektrane „Banovići", blok 1-350 MW, instalisane nazivne snage 350 MW (1x350 MW), odobrene snage priključenja 350 MW (1x350 MW), planirane godišnje proizvodnje električne energije od 2.252,3 GWh

Danas je u Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije održan Socijalni dan u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH. U ministarstvu su boravili Kadragić Mirza i Nezirić Nedim, učenici Srednje medicinske škole u Mostaru.

Privredno društvo, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju Bloka 7 - 450 MW u termoelektrani (TE) Tuzla, instalisane nazivne snage 450 MW i planirane godišnje proizvodnje električne energije od 2.739,81 GWh i 390,9 GWh toplotne energije

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina