Skip to the content

Delegacija Svjetske banke s federalnim ministrima

Delegacija Svjetske banke susrela se danas s federalnim ministrima trgovine i razvoja, poduzetništva i obrta Zlatanom Vujanovićem i Amirom Zukićem. Sastanku je, uime Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prisustvovao pomoćnik ministra za Sektor industrije Marinko Bošnjak.
 
Na sastanku održanom u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, direktorica Generalne prakse za trgovinu i konkurentnost Svjetske banke Cecile Fruman je istaknula da su aktivnosti ove finansijske institucije u Bosni i Hercegovini od velikog interesa i u radu ovih federalnih ministarstava.
 
Sagovornici su razgovarali o napretku bh. poslovnog ambijenta, te razmijenili mišljenja o načinima njegovog daljeg razvoja, za što, kako je istaknuto, postoji veliki potencijali. Članovi Federalne vlade su naglasili da su dosadašnja uspješna saradnja sa Svjetskom bankom, kao i tekući projekti federalnih ministarstava, doprinijeli poboljšanju poslovnog ambijenta, te obrazložili u kojim planiranim aktivnostima postoje mogućnosti djelovanja ove institucije u otklanjanju prepreka ka stvaranju povoljnog poslovnog okruženja.
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina