Skip to the content

Vijesti

Obaviještavamo zainteresirane da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije započelo aktivnosti na izradi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", broj 52/14)

„Svim rudarima upućujem naiskrenije čestitke povodom 21. decembra, Dana rudara. Ne treba posebno isticati kako je posao koji obavljate izuzetno težak i svaki Vaš odlazak u jamu nosi sa sobom i rizik...

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić susreo se juče, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s delegacijom Fondacije „Marmara" iz Istanbula koju je predvodio njen predsjednik Akkan Suver. Sastanku su prisustvovali i federalni ministri prometa i komunikacija Denis Lasić, energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, te sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je, na njihovu inicijativu, primio predstavnike radnika i Sindikata „Hidrogradnje" d.d. Sarajevo. Razgovarano je, uz ostalo, o mogućnosti da Vlada Federacije BiH osigura sredstva za isplatu jednokratne pomoći radnicima ove kompanije koji već dvije godine nisu primili platu.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa saradnicima održao je jučer u zgradi Doma sindikata u Sarajevu niz sastanaka sa predstavnicima Sindikata metalaca Federacije Bosne i Hercegovine kako bi se postigao dogovor oko načina rješavanja problema sa kojima se susreću kompanije metalne industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić susreo se danas sa NJ.E. Edwardom Fergusonom, ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

Obavještavaju se privredna društva, koja posjeduju rješenje ovog Ministarstva po Pravilniku o utvrđivanju ispunjavanja uslova za obavljanje periodičnih, pregleda, mjerenja i ispitivanja na elektroenergetskim postrojenjima, električnim uređajima, električnim instalacijama i izdavanju isprava („Službene novinama Federacije BiH", br. 41/11 i 7/12), da se rok, propisan članom 27. stav (2) Pravilnika o utvrđivanju ispunjavanja uslova za obavljanje periodičnih, pregleda, mjerenja i ispitivanja na elektroenergetskim postrojenjima...

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina