Skip to the content

Ministar Džindić sa saradnicima održao niz sastanaka sa predstavnicima Sindikata metalaca Federacije Bosne i Hercegovine

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa saradnicima održao je jučer u zgradi Doma sindikata u Sarajevu niz sastanaka sa predstavnicima Sindikata metalaca Federacije Bosne i Hercegovine kako bi se postigao dogovor oko načina rješavanja problema sa kojima se susreću kompanije metalne industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sastancima su prisustvovali predstavnici sindikalnih podružnica Željezare i ArcelorMittala iz Zenice, Volkswagena i Unis Tools-a iz Sarajeva, Remontnog zavoda iz Travnika, predstavnici sindikalnih podružnica Cimosovih kompanija, TTU Tuzla, Livnice čelika Tuzla i Gredelj Revom Dobošnica, kao i predstavnici sindikalnih podružnica kompanija iz namjenske industrije. 
Na osnovu prezentiranog stanja u pomenutim kompanijama, te prijedloga od strane ministra Džindića kao i ostalih predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, jučerašnji su sastanci rezultirali konkretnim zaključcima usmjerenim ka rješavanju problematike u svim kompanijama o kojima je bila riječ na sastanku.
Ministar Džindić je naglasio kako će Ministarstvo biti na raspolaganju Sindikatima, sve u cilju rješavanja njihovih zahtjeva i problema.
Osim federalnog ministra energije rudarstva i industrije Nermina Džindića, sastanku su prisustvovali i savjetnik premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Suvad Osmanagić, pomoćnik ministra Marinko Bošnjak, te direktor Direkcije za namjensku industriju Ismet Briga. 

FMERI
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina