Skip to the content

Sastanak u Ginexu: Ministar Džindić razgovarao sa predstavnicima svih kompanija namjenske industrije u Federaciji BiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić održao je danas u sjedištu kompanije Unis Ginex d.d. u Goraždu sastanak sa predstavnicima svih kompanija namjenske industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine, na kojem se razgovaralo o stanju i poslovanju ovih preduzeća.

Sastanku su prisustvovali direktori i predsjednici nadzornih odbora svih firmi iz oblasti namjenske industrije, koji su predstavili stanje u svakoj kompaniji posebno. Pored njih, bili su i predstavnici svih sindikalnih podružnica u okviru namjenske industrije na čelu sa predsjednikom Sindikata metalaca Federacije BiH Bajrom Melezom.

Sindikalni predstavnici su iznijeli svoje stavove i zahtjeve.

- Sastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi i uz međusobno uvažavanje. Ovaj konstruktivni dijalog biti će nastavljen u cilju razvoja namjenske industrije kao jednog od najvažnijih sektora privrede u Federaciji Bosne i Hercegovine – izjavio je nakon sastanka ministar Džindić.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina