Skip to the content

Čestitka ministra Lakića povodom Dana Državnosti Bosne i Hercegovine

Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u ime Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine, sa željom i nadom da ćemo zajedničkim zalaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinijeti izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti.

Prije 80 godina, 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu, oni koji su našu državu odbranili od fašizma, podržani od strane bosanskohercegovačkih građana, radnika, seljaka, intelektualaca i drugih, obnovili su državnost Bosne i Hercegovine. Uradili su to na temeljima demokratije i slobode za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, nezavisno od njihove nacionalne ili vjerske pripadnosti.

Principi ZAVNOBIH-a kojima je naglašeno da Bosna i Hercegovina pripada svakom njenom građaninu i da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve, danas su nam potrebniji nego ikada do sada. U tom duhu svima koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima, upućujem srdačnu čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uz dužnu počast svima onima koji su svoje živote utkali u državu BiH, njen suverenitet i teritorijalni integritet.

 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina