Skip to the content

Ministar Lakić na neformalnom druženju sa novinarima: Izravna komunikacija temelj za izgradnju povjerenja

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, u okviru sastanka Radne grupe za odnose sa javnošću u organizaciji projekta Vlade Sjedinjenih Američkih Država, USAID Asistencija energetskom sektoru BiH (USAID EPA), održao je na Igmanu neformalno druženje sa novinarima.

Ovom prilikom ministar je upoznao novinare sa najaktuelnijim dešavanjima u energetskom sektoru u Federaciji BiH, novim setom energetskih zakona, statusom  izrade podzakonskih akata, kao i planovima za naredni period.

- Ovakva neformalna druženja sa novinarima imaju ključnu ulogu u jačanju transparentnosti i otvorenosti našeg ministarstva. Vjerujem da izravan i otvoren dijalog doprinosi boljem razumijevanju složenih energetskih tema, omogućavajući medijima da preciznije i dublje informišu javnost. Takva komunikacija je temelj za izgradnju povjerenja i efikasnije informisanosti građana o politikama i inicijativama koje razvijamo u sektoru energije - istakao je Lakić.

Novinari su imali priliku postavljati pitanja i diskutovati o izazovima i mogućnostima u energetskom sektoru, kako bi se adresirale eventualne nedoumice i dezinformacije.

Ovom druženju prisustvovali su i predstavnici nadležnih ministarstava, elektroprivrednih kompanija i regulatornih komisija, a susret dio šireg seta aktivnosti usmjerenih na jačanje veza i unapređenja komunikacije između ključnih aktera u energetskom sektoru, medija i javnosti, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina