Skip to the content

Ministar Lakić s predstavnicima Lukavca i Tuzle: Želimo pomoći razvoj lokalnih zajednica

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić sastao se sa gradonačelnikom Lukavca Edinom Delićem, v.d. direktorom Rudnika uglja “Kreka” Elnurom Dizdarevićem, te pomoćnicima gradonačelnika Tuzle Jasminom Hasanefendić Šimleša i Miralemom Mulaćem. Sastanku je prisustvovao i glavni federalni rudarsko, termo i elektro-energetski inspektor Ferid Osmanović, te predstavnik Elektroprivrede BiH Edin Lapandić.

- Ključna tema razgovora bila je rješavanje eksploatacionih polja na području gradova Lukavca i Tuzle, te dalje aktivnosti koji će se poduzeti s ciljem ekonomskog razvoja ovih lokalnih zajednica - navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Učesnici sastanka su se jednoglasno složili i iskazali volju za smanjenje eksploatacionih polja i zauzeli jedinstveni stav da će svako u okviru svoje nadležnosti poduzeti mjere koje će dovesti do konačnog rješenja problematike, odnosno do mogućnosti za ekonomski razvoj ova dva grada, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina