Skip to the content

Čestitka povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada

Građankama i građanima Bosne i Hercegovine, vrijednim radnicima koji ne posustaju, ne odustaju i svojim radom doprinose boljitku kako za sebe, svoju porodicu tako i za državu želim čestitati 1. maj, Međunarodni praznik rada.

Ovaj praznik oduvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti. Podsjeća i ukazuje na historijsku borbu za radnička prava i dostojanstvo čovjeka, predstavlja dan solidarnosti radnih ljudi cijelog svijeta i opominje da postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad.

Iako vrijeme u kojem živimo sobom nosi brojne izazove, moramo zajedno raditi i učiniti sve da stvaramo društvo u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti da živi od svog rada i u kojem će mu biti omogućen jednak tretman i pristup tržištu rada. Naša zajednička borba za bolji položaj i standard radnika ujedno predstavlja i borbu za bolju budućnost svih nas, a posebno za bolji život budućih generacija.

Stoga, Svim građankama i građanima, u Bosni i Hercegovini još jednom upućujem najiskrenije čestitke povodom 1. maja i želim svima mnogo uspjeha u životu i radu.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina