Skip to the content

Predstavnici namjenske industrije FBiH na sajmu u Maleziji

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da je namjenska industrija Federacije BiH, u organizaciji UNIS GROUP d.o.o, predstavljena na sajmu „Defense Services Asia - DSA 2024“ u Kuala Lumpuru u Maleziji. Na sajmu su učestvovali predstavnici kompanija „Igman“ d.d. Konjic, „Unis Ginex“ d.d. Goražde, „Binas“ d.d. Bugojno i „BNTMiH“ d.d. Novi Travnik.

- Zajedničkim nastupom postignut je sinergijski efekat marketinškog predstavljanja brojnih potencijala i mogućnosti naših proizvođača u oblasti odbrambene industrije. Ovom prilikom su uspostavljeni  kontakti sa potencijalnim kupcima i budućim poslovnim partnerima, čime se otvaraju nove mogućnosti za ekspanziju naših proizvoda i usluga na trzištima ovog regiona. Izuzetna posjećenost  izložbenom prostoru i brojne realizirane aktivnosti naših predstavnika sa ino partnerima, diplomatama i predstavnicima različitih ministarstava diljem svijeta, rezultiraće osnaživanjem proizvođača namjenske industrije Federacije Bosne i Hercegovine, jačanjem njihovih proizvodnih kapaciteta, što će u konačnici imati veliki učinak na njihovo pozicioniranje i prepoznatljivost na svjetskom tržistu – navedeno je u saopćenju Federalnog ministarstva.

Izložbeni prostor namjenske industrije Federacije BiH su posjetili ambasador BiH u Maleziji Edin Jahić, predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Malezije, te brojne druge delegacije, gosti, poslovni partneri i saradnici.

Sajam u Maleziji slovi za jedan od najprestižnijih i najvažnijih sajmova u oblasti odbrambene industrije u ovom dijelu svijeta tokom kojeg se predstavilo 1.200 kompanija iz 60 država, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina