Skip to the content

Ministar Džindić prisustvuje Međunarodnom sajmu i konferenciji odbrane

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić od 19. do 23. februara prisustvuje Međunarodnom sajmu i konferenciji odbrane (International Defence Exhibition & Conference) u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
 
Radi se o najvećem sajmu namjenske industrije na Bliskom istoku i jednoj od značajnijih manifestacija ovog tipa u svijetu.
 
Na Sajmu će biti predstavljeni proizvodi i mogućnosti koje pruža naša namjenska industrija, kao jedna od najrazvijenijig prirednih grana  u Bosni i Hercegovini. Prošle godine su privredna društva namjenske industrije u Federaciji BiH zabilježila najveći rast u poslijeratnom periodu, a nastavak rasta predviđa se i u 2017. godini.
 
Prvog dana Sajma ministar Džindić se susreo s komandantom vojske UAE Hussainom Bin Mutlaq Al Ghaflijem i predsjednikom Korporacije namjenske industrije Saudijske Arabije Mohamedom Al-Madyijem. Tema ovih razgovora bila je buduća saradnja sa UAE i Saudijskom Arabijom.
 
Ministar je razgovarao i sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Zoranom Miličevićem.
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina