Skip to the content

Delegacija Vlade FBiH na sajmu u Wolfsburgu

Delegacija Federalne vlade, s premijerom Fadilom Novalićem na čelu,  posjetila je štand Privredne komore Federacije BiH na Međunarodnom sajmu dobavljača Volkswagena IZB 2018 koji je svečano otvoren u Wolfsburgu kao jedna od najvećih svjetskih smotri kompanija automobilske industrije. U delegaciji su još bili ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, ministar trgovine Zlatan Vujanović i sekretar Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Stipo Buljan.
 
Bosna i Hercegovina premijerno nastupa ove godine s devet kompanija na ovom sajmu njemačkog automobilskog sektora Internationale Zuliefererbörse. Sajam je izuzetna prilika za bh. kompanije da ojačaju poslovne kontakte i ostvare nove.
 
Kompanije iz automobilskog sektora BiH, koje nastupaju u organizaciji Privredne komore Federacije BiH, imaju priliku da se pokažu u najboljem svijetlu i predstave asortiman proizvoda i usluga. To su: CORE d.o.o. Sarajevo, EMKA Bekto, Plamingo d.o.o., Pobjeda d.d. Tešanj, Saraj – Komerc d.o.o., Aluminij d.d. Mostar, TMD Group d.o.o., Wagner Automotiv d.o.o. i Zinkteknik Bosnia d.o.o.
 
Vlada FBiH je kroz projekt Razvoj automobilske industrije podržala nastup bh. kompanija na ovom sajmu.
 
Na ovoj manifestaciji se uživo mogu vidjeti budućnost automobilske industrije i brzina promjena u ovoj grani. Upravo to nalaže i bh. automobilskoj industriji da prati trendove i nastavi aktivno prisustvo na svjetskim smotrama velikih proizvođača automobila koje određuju pravac razvoja automobilske industrije.
 
„Think Digital" je tema desetog međunarodnog sajma IZB koji je na jednom mjestu okupio 839 kompanija izlagača iz 34 države svijeta, podijeljenih u sedam sala, odvojenih tematski.
 
Ove aktivnosti također su prepoznate i podržane od USAID WHAM projekta.

Izvor: www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/aktuelno_v2.php?akt_id=7519

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina