Skip to the content

Ministar Džindić s nerezidentnim ambasadorom Izraela za BiH

Federalni ministar energijem, rudarstva i industrije Nermin Džindić sastao se danas, u sjedištvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, s nerezidentnim ambasadorom Izraela za Bosnu i Hercegovinu Noah Gal Gendlerom.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Bosne i Hercegovine i Izraela u oblasti naprednih tehnologija i industrije.

Sagovornici su razmatrali mogućnosti razmjene industrijskih dostignuća u Bosni i Hercegovini i Izraelu, a naročito u oblasti informatičkih tehnologija i inovacija, te implementaciji stečenih znanja kroz realizaciju zajedničkih projekata.

Razgovarano je o aktivnostima koje izraelski investitor provodi na podizanju nivoa proizvodnje u Aluminiju, s posebnim akcentom na veoma brz napredak o pitanju ozdravljenja ovog privrednog giganta.

Ambasador Gendler je upoznao Džindića s tehnološkim dostignućima Izraela, te s planovima za uspostavljanje i jačanje međunarodne saradnje u toj oblasti, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Izvor: www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/aktuelno_v2.php?akt_id=9844

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina