Skip to the content

Posjete ministra Džindića: Koraci ka rješenjima u Zraku, optimizam zbog uspona Pretisa

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa saradnicima, danas je boravio u kompanijama Zrak Sarajevo i Pretis Vogošća.

Sa članovima Uprave Zraka na čelu s direktorom Nedžadom Koldžom, te sindikalnim predstavnicima koje predvodi predsjednik Sindikata metalaca FBiH Bajro Melez, sastanku je prisustvovao i načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. I ovom prilikom razmatrani su problemi sa kojima se suočava kompanija Zrak, te su dogovoreni naredni koraci ka iznalaženju najboljih rješenja.

Takođe, danas je okviru posjeta kompanijama namjenske industrije ministar Džindić u vogošćanskom Pretisu oržao sastanak s tamošnjim predstavnicima Uprave i Sindikata. U veoma pozitivnoj atmosferi razgovarano je s direktoricom Almirom Zulić i čelnikom Pretisovog Sindikata Mirzom Pobrićem.

Predočeni su vrlo optimistični planovi rada za naredni period, a predsjednik Sindikata posebno je zahvalio ministru Džindiću na pomoći i angažiranosti kojom je doprinio osjetnom usponu poslovanja vogošćanskog Pretisa.

- Ovo su obje naše strateški važne kompanije i učiniti ćemo sve da u Zraku dođemo do najboljih rješenja. Obradovan sam napretkom u Pretisu, a posebno budućim planovima koji ukazuju na izlazak na jedan novi put uspjeha ove kompanije - naglasio je ministar Džindić.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina