Skip to the content

Ministar Džindić u posjeti Volkswagenu: Podrška radu i daljim investicijama

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je posjetio Volkswagen Sarajevo gdje je održao sastanak sa predstavnicima Uprave ove kompanije Svenom Hemmeckeom (Sven Hemmecke), Sindikata Volkswagena Kenanom Klisurom, te predsjednikom Sindikata metalaca FBiH Bajrom Melezom.

Razgovarano je o problemima sa kojima se suočava ova kompanija, posebno nakon globalnih udara na automobilsku industriju, izazvanih teškom ekonomskom situacijom i inflacijom u svijetu. Izneseni su prijedlozi izlaska iz krize i pronalaska načina povećanja ulaganja njemačkog vlasnika u ovu kompaniju u Sarajevu.

Ministar Džindić izrazio je svoju i spremnost Vlade FBiH da u svim segmentima podrži rad i dalje investiranje u privatnom sektoru, a samim tim i u Volkswagen Sarajevo.

- Kao što smo to učinili za našu industriju kada se suočila sa teškim posljedicama pandemije i kada smo podržali naše izvozničke kompanije, i sada ćemo učiniti sve što možemo da se nesmetan rad i proizvodnja nastave u cilju očuvanja radnih mjesta, proizvodnje, izvoza i boljih uslova za sve – izjavio je Džindić.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina