Skip to the content

Ministar Lakić razgovarao sa v. d. generalnim direktorom EPBiH: Prioritet su stabilnost energetskog sektora i rješavanje problema rudara

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić razgovarao je sa v.d. generalnim direktorom JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Sanelom Buljubašićem o trenutnom stanju u ovom javnom preduzeću i rudnicima, te problemima sa kojim se suočavaju u radu.

Kao najveći prioritet na ovom sastanku istaknuta je stabilnost energetskog sektora u Federaciji BiH, te rješavanje nagomilanih problema rudara i drugih uposlenika u ovom sektoru, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Iz Ministarstva ističu da je tema ovog susreta bila i pravedna tranzicija energetskog sektora koja predstavlja jednu od ključnih aktivnosti na putu BiH ka Evropskoj uniji. Također, dodaju da je dogovorena i kontinuirana saradnja Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i JP Elektroprivreda BiH d. d. Sarajevo.

V.d. direktor Buljubašić zahvalio se na podršci Ministarstva ovom javnom preduzeću, te istakao da će Uprava Elektroprivrede BiH kontinuirano raditi na prevazilaženju problema u radu, kao i  ispunjavanju svih ciljeva koji su postavljeni pred Upravu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina