Skip to the content

FMERI dao saglasnost za zapošljavanje novih 35 radnika u Binasu

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dalo je saglasnost kompaniji „Binas“ d.d. Bugojno da u radni odnos primi još 35 radnika, a s ciljem organizovanja rada u dvije smjene u određenim pogonima kompanije, te proširenja proizvodnih kapaciteta i ispunjavanja obaveze prema klijentima.

Iz Ministarstva navode da je namjenska industrija Federacije Bosne i Hercegovine generator  razvoja Federacije BiH, te da je jedna od kompanija koja doprinosi tome i bugojanski „Binas“.

- Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, neizvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza „Binasa“ koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati – navodi se u saopćenju Ministarstva.

Dodaju da je potreba za Binasovim proizvodima velika, što je prilika da se kompanija dodatno razvije.

- Posebno nas raduje povećanje broja zaposlenih i kapaciteta proizvodnje u namjenskoj industriji. Binas je kompanija koja svojim primjerom pokazuje kako se radom i zalaganjem dolazi do razvoja industrijske proizvodnje u FBiH, kazao je ministar Lakić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina