Skip to the content

Ministar Džindić održao sastanak sa predsjednikom 'Poslovnog vijeća BiH-Turska' i predstavnicima ambasade Turske u BiH

"Federacija Bosna i Hercegovina nastaviti će tradiciju dobrih ekonomskih odnosa sa Republikom Turskom nakon pokušaja puča 15. srpnja", zaključak je ovo sastanka kojega je održao Federalni ministar energije, rudarstva i industrije sa gospodinom   Muzaffer Çilekom, predsjednikom "Poslovnog vijeća Bosna i Hercegovina-Turska" i predstavnicima ambasade Republike Turske u BiH.  Ministar Džindić na sastanku je posebice naglasio kako ne postoji nijedna prepreka za dobru suradnju bosansko-hercegovačkih sa turskim kompanijama, te kako ta suradnja treba biti sve bolja u budućnosti. Sa navodima ministra Džindića složili su se i gosti iz Turske, te je shodno tomu g-din Çilek upoznao ministra sa sadržajem brošure komunikacijskog alata između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i kompanija u Republici Turskoj. Na sastanku je dogovoreno kako će Ministarstvo gospodarskim društvima koja su u vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dostaviti informaciju, odnosno upute da sve buduće nove kontakte sa turskim kompanijama provjeravaju preko ambasade Repubilike Turske u našoj zemlji. 
 
Na koncu sastanka ministar Džindić izrazio je zadovoljstvo posjetom predstavnika Republike Turske i pozitivnim dogovorima o ekonomskoj i gospodarskoj suradnji koja nije i neće biti narušena bez obzira na pokušaj puča u prijateljskoj Turskoj i posljednja događanja na ekonomskom i političkom planu Turske. Predsjednik „Poslovnog vijeća BiH-Turska", a koji djeluje u okviru „Turskog odbora za vanjsku trgovinu (DEIK)",  Muzaffer Çilek izrazio je zahvalnost  i zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom. 
 
FMERI
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina