Skip to the content

Ministar Džindić se susreo sa zamjenikom šefa misije Ambasade SAD u BiH Paul Horowitzom

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić susreo se danas sa Paul Horowitzom, zamjenikom šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Ministar Džindić je upoznao g-dina Horowitza o radu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije. Posebice je bila riječ o energetskom sektoru, odnosno o izradi energetske strategije, odnosno u konačnici enegetske politike. Zaključeno je kako strategija razvoja energetike jedna je od najvažnijih strategija budući utječe i na razvoj gospodarstva u Federaciji BiH. Ministar Džinidć naglasio je i kako je to vrlo bitan dokument budući služi prilagodbi energetskog sektora uvjetima gospodarenja energijom u Europskoj uniji, te za povezivanje energetskog sustava BiH sa europskim, te za efikasnije uključivanje naše zemlje u EU integracije. 
 
Ministar Džindić upoznao je g-dina Horowitza i o projektima izgradnje TE Tuzla i Banovići, ali i o budućim projektima iz ove oblasti gdje su iskazani zajednički interesi za napredak i razvoj. Horowitz je naglasio kako je Ambasada SAD-a zainteresirana za strateško ulaganje u BiH. 
Također,  razgovarano je i o namjenskoj industriji, te o projektu studije izvodljivosti USAID-a.
 
G-din Horowitz dao je svoju punu podršku ministru Džindiću u predstojećem radu, posebice kada su u pitanju kapitalni projekti i razvoj kako gospodarstva tako i ekonomije u Bosni i Hercegovini.  
 
FMERI
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina