Skip to the content

Poziv na studijsko putovanje u Bavarsku

                                                                                 P O Z I V
                                                           na studijsko putovanje u Bavarsku na temu
                                              „Mašine i tehnička oprema u metaloprerađivačkoj industriji
                                                           za kompanije iz Bosne i Hercegovine i Srbije”


Poštovani,


Bavarsko ministarstvo za privredu, razvoj i energiju Vas srdačno poziva na učešće u programu "Bayern - Fit for Partnership" na temu „Mašine i tehnička oprema u metaloprerađivačkoj industriji za kompanije iz Bosne i Hercegovine i Srbije” u trajanju od pet dana. Cilj ovog putovanja je uspostavljanje poslovnih kontakata, razmjena znanja i iskustava privrednih subjekata, edukacija učesnika, kao i produbljivanje poslovne saradnje između bavarskih i bosanskohercegovačkih odn. srbijanskih kompanija i institucija. Тоkom boravka su predviđene posjete bavarskim firmama i relevantnim institucijama, kao i učešća na kućnim sajmovima i kooperacijskim berzama.

Putovanje će biti organizovano u periodu od 18. do 23. marta/ožujka 2019. g. Troškovi učešća za planirano studijsko putovanje iznose 20 EUR po osobi/noćenju (tj. ukupno 100 EUR). Time su u skladu sa programom pokrivene slijedeće usluge: organizacija i sprovođenje studijskog putovanja, transport autobusom tokom cjelokupnog boravka u Njemačkoj, smještaj, hrana i piće, osiguranje, praćenje programa od strane organizatora iz Bavarske tokom putovanja, usluge prevođenja i završni certifikat za učesnike studijskog putovanja, a koji izdaje Bavarsko ministarstvo za privredu, razvoj i energiju. Putne troškove (avionske karte ili sopstveni prevoz) do grada München i nazad snose sami učesnici delegacijskog putovanja.

Ciljna grupa ovog putovanja su rukovodioci, tj. donosioci odluka i eksperti bosanskohercegovačkih i srbijanskih kompanija i institucija u datoj oblasti. Krajnji rok za prijavu je 15. februar/veljače 2019. g., a koju treba dostaviti na e-mail sanjin.purgic@ahk.ba . Broj subvencionisanih učesnika iz Bosne i Hercegovine i Srbije je ograničen, a finalni izbor učesnika i realizacija putovanja su pod ingerencijom i pokroviteljstvom Bavarskog ministarstva za privredu, razvoj i energiju, a koje zastupa servisno društvo „Bayern International GmbH“.

Važne napomene:
• Bayern International GmbH u saradnji sa Bavarskim ministarstvom za privredu, razvoj i energiju definišu: finalni izbor učesnika, izbor subvencionisanih učesnika, kao i izbor učesnika koji će platiti puni iznos troškova studijskog putovanja u visini od 700 EUR po osobi.
• Ukoliko postoje dvije prijavljene osobe iz iste firme ili organizacije, jedan učesnik će biti subvencionisan, dok je drugi učesnik obavezan platiti puni iznos troškova studijskog putovanja.

Nadamo se da ćete učestvovati u ovom zanimljivom i produktivnom delegacijskom putovanju, te sa zadovoljstvom očekujemo Vašu prijavu.

Lijep pozdrav,

Sanjin Purgić
Koordinator projekta

Preuzmi POZIVNO PISMO
Preuzmi NACRT PROGRAMA
Preuzmi PRIJAVNI OBRAZAC - SUBVENCIONIRANI UČESNICI
Preuzmi PRIJAVNI OBRAZAC - NESUBVENCIONIRANI UČESNICI
Preuzmi UPITNIK

 

 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina