Skip to the content

Održana obuka o primjeni državne pomoći

Danas je u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru održana obuka o primjeni državne pomoći za zaposlenike Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije. Obuka je održana na inicijativu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, a koja je prihvaćena od strane Tehničke pomoći EU i Federalnog ministarstva finansija kao organa za sprovođenje.

Obuka je održana u okviru EU pomoći u Bosni i Hercegovini "EU podrška zakonodavstvu o državnoj potpori u Bosni i Hercegovini" na temu "Državne potpore u Bosni i Hercegovini - područje energije, zaštite okoliša i industrije". Pored predstavnika Tehničke pomoći EU u Bosni i Hercegovini, obuci je prisustvovala i predstavnica Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine, te predstavnici Federalnog ministarstva finansija.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije se zahvaljuje na održanoj obuci koja je za zaposlenike pružila veliki doprinos razumijevanju i primjeni državne pomoći u BiH.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina