Skip to the content

Penzionisano još 47 radnika KTK Visoko

Gotovo svih 47 bivših radnika KTK Visoko d.d, koji su stekli uvjete za penzionisanje za vrijeme boravka  na Birou za zapošljavanje, jučer i danas su od nadležne Kantonalne administrativne službe za PIO/MIO dobili rješenja o penzionisanju. Oni će 5./6.januara 2017.godine dobiti zaslužene penzije/mirovine sa zaostacima u skladu sa Zakonom.
 
S ranije riješena 33 ovakva problema, ukupno je 80 bivših radnika kojima je KTK Visoko, uz pomoć Vlade Federacije BiH i Federalnog ministrstva energije, industrije i rudarstva, uz razumijevanje Poreske uprave, uplatio potrebna sredstva i, unatoč mnogobrojnim sudskim tužbama tih istih radnika iz ranijeg perioda priveo proces penzionisanja do kraja.
 
Uprava KTK Visoko je pokrenula aktivnosti i kompletiranje dokumentacije za povezivanje staža za dio radnika koji stiču uvjete za penzionisanje u 2016. godini. Dokumenacija je predata u nadležni PIO/MIO Zenica, a za dvadesetak se kompletira dokumentacija za period 2001.-2010.godina (obrazac M4).
FMERI
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina