Skip to the content

Obavještenje za javnost - energetske dozvole

Na osnovu člana 78. i člana 79. stav (3) Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, br. 66/13 i 94/15) i člana 20. Uredbe o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanje energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja („Službene novine Federacije BiH“, broj 27/14), (u daljem tekstu: Uredba), Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, (u daljem tekstu: Ministarstvo) provodeći pravne norme iz gore navedenih članova, obavještava javnost i zainteresirane strane da uvid u zahtjev mogu obaviti u Ministarstvu, a komentare i primjedbe na zahtjev mogu dostaviti u pisanoj formi do 15.07.2018. godine.

Komentari i primjedbe mogu se slati na:

 

E-mail: sektor.energije@fmeri.gov.ba
Telefax: 036 580 015
Poštom na adresu: Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije
  Alekse Šantića b.b.
  88000 Mostar

 

 

 

 









                                                                   Obavještenje za javnost

  1. Privredno društvo "EKO-VAT“ d.o.o. Jablanica, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju male hidroelektrane mHE "Zlate", na rijeci Doljanci u općini Jablanica, instalisane nazivne snage 4.520 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 18.335,4 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun sa danom 18.06.2018. godine.
    Više informacija o podnesenom zahtjevu, kao i uvid u isti, zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.
    Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

Obavještenje za javnost

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina