Skip to the content

Vijesti

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić učestvovao je danas u Sarajevu na konferenciji “Unapređenje općinskih usluga kroz javno-privatna partnerstva” koju je organizovala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Izrazio je zahvalnost što Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije uspješno sarađuje sa USAID-om na još jednom projektu.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić sastao se sa v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Borislavom Trlinom s kojim je razgovarao o kreiranju zajedničke inicijative koja će omogućiti efikasnu podršku privrednim subjektima za projekte povećanja energetske efikasnosti. Sastanku održanom u prostorijama Banke prisustvovali su i članovi timova Ministarstva i Banke koji će provoditi ovu inicijativu.

Zaključivanjem aneksa ugovora iz 2020.godine, te ugovaranjem visoke ugovorne kazne u korist mađarskog transportera gasa, neposredno pred uvođenje novog pravca snadbijevanja gasom putem Turskog toka, BH Gasu i Energoinvestu načinjena ogromna šteta

Javni poziv za konsultacije zainteresovanoj javnosti povodom izrade Prijedloga Pravilnika o izdavanju energetske dozvole.

Molimo da zainteresovana javnost dostavi komentare, prijedloge i sugestije na tekst Prijedloga Pravilnika o izdavanju energetske dozvole na e-mail: sektor.energije@fmeri.gov.ba sa naznakom Komentari na prijedlog pravilnika o izdavanju energetske dozvole.

Prijedlog Pravilnika o izdavanju energetske dozvole

Javni poziv za konsultacije zainteresovanoj javnosti povodom izrade Prijedloga Pravilnika o vođenju registra elektrana.

Molimo da zainteresovana javnost dostavi komentare, prijedloge i sugestije na tekst Prijedloga Pravilnika o vođenju registra elektrana  na e-mail adresu: sektor.energije@fmeri.gov.ba sa naznakom Komentari na prijedlog pravilnika o vođenju registra elektrana.

Prijedlog pravilnika o vođenju registra elektrana

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić posjetili su Razvojnu banku FBiH. Domaćin sastanka bio je v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH Borislav Trlin.

Danas je u prostorijama Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u Mostaru održana obuka zaposlenika  Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o provođenju mjera zaštite od požara na radnim mjestima na kojima se nalaze. 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac predsjedavao današnjim sastankom na kojem su učestvovali i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Vedran Lakić, te ministar industrije, rudarstva i energije Republike Srpske Petar Đokić sa delegacijom Energetske zajednice koju je predvodio direktor Sekretarijata ove zajednice Artur Lorkowski. Sastanak je održan u sjedištu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Sarajevu.

Obavještenje za javnost možete preuzeti na sljedećem LINKU

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da je namjenska industrija Federacije BiH, u organizaciji UNIS GROUP d.o.o, predstavljena na sajmu „Defense Services Asia - DSA 2024“ u Kuala Lumpuru u Maleziji. Na sajmu su učestvovali predstavnici kompanija „Igman“ d.d. Konjic, „Unis Ginex“ d.d. Goražde, „Binas“ d.d. Bugojno i „BNTMiH“ d.d. Novi Travnik.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina