Skip to the content

Vijesti

1. Privredno društvo RELAX d.o.o. Posušje podnijelo je zahtjev za izmjenu Energetske dozvole, broj ED-555/20 od 13.03.2020. godine za izgradnju vjetroelektrane VE "Oštrc", instalisane nazivne snage 29,8 MW (5x3,8 MW+3x3,6 MW) i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 84,3 GWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 29. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun sa danom 01.02.2021. godine. Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

2. Privredno društvo "BAU-HERC" d.o.o. Sarajevo, podnijelo je zahtjeve za izmjenu Energe

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je biti potpisan Granski kolektivni ugovor elektroprivredne djelatnosti u Federaciji BiH. Ugovor su potpisali federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić i Dubravko Pervan kao saglasan za Neovisni sindikat uposlenika “Elektroprivrede HZ HB” Mostar.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina