Skip to the content

Vijesti

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić održao je sastanak s direktoricom kompanije Energoinvest Biserom Hadžialjević, direktorom BH Gasa Jasminom Salkićem, te predstavnicima USAID-a i Američke amabasade, na kojem je iskazana spremnost da se dođe do kompromisnog rješenja i finalnog modela uspostave tarifa u gasnom sektoru u FBiH.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je, u sjedištu Vlade Federaciji Bosne i Hercegovine u Sarajevu, razgovarao s predstavnicima Udruženja prometnika naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije provodi aktivnosti na ocjeni efekata dodijeljene finansijske pomoći u skladu sa Javnim pozivom za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći izvoznim privrednim društvima u Sektoru industrije i odredbama Uredbu o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije Covid-19 („Službene novine Federacije BiH”, broj 74/20).

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina