Skip to the content

Vijesti

U sjedištu Evropske unije u Bosni i Hercegovini održan je sastanak kojem su prisustvovali Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, te direktor J.P. Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Admir Andelija.

U sjedištu NOS BiH održan je sastanak između menadžmenta NOS BiH i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića. Tom prilikom posjećen je i novi Dispečerski centar za upravljanje sistemom električne energije u BiH u novoj zgradi NOS BiH.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, održao sastanak s vršiocem dužnosti direktora Zraka d.d. Sarajevo Muhamedom Suljagićem i predsjednikom Nadzornog odbora ovog društva Tajibom Delalićem.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je, komentirajući kako će se najava predsjednika Narodne Republike Kine  Xi Jinpinga da više neće ulagati u termoelektrane u inozemstvu odraziti na gradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, rekao da treba razmisliti koji su pravci da se taj projekt prekine na regularan i zakonit način, prenosi Fena.  

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas se, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, susreo s delegacijom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koju je predvodio Mak Kamenica, direktor Projekta asistencije energetskom sektoru u Bosni i Hercegovini (USAID EPA).

Nacrt Zakona o rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine kojeg je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine utvrdila na 281. sjednici održanoj 16.09.2021. godine i uputila u Parlamentarnu proceduru.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić posjetio je jutros Rudnik mrkog uglja Banovići i s kompletnom Upravom ovog društva razgovarao kako da aktuelna poslovna godina bude završena sa što manje problema, budući da je bio požar u rudarskoj jami.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina