Skip to the content

Vijesti

Obavijest svim privrednim društvima, korisnicima sredstava dodijeljenih po Javnom pozivu za kandidovanje programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Tekući transferi i drugi tekući prihodi - subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima" ("Službene novine Federacije BiH", broj 76/21)

Kako su u toku pripremne aktivnosti na izradi Programa javnih investicija Federacije BiH  2023.-2025. godina, u skladu sa članom 6. stav (4) Uredbe o načinu i kriterijima za pripremu, izradu i praćenje realizacije Programa javnih investicija (PJI) ("Službene novine Federacije BiH br. 106/2014 od 29.12.2014. godine i br. 27/19 od 18.04.2019. godine), objavljujemo Uredbu u cjelosti sa posebnim osvrtom na član 6. stav (2) Uredbe u kojem je iznesen kalendarski plan pripreme PJI Federacije BiH, kako bi javna preduzeća u nadležnosti ovog ministarstva na vrijeme izvršila sve potrebne predradnje prilikom kandidovanja projekata u Program javnih investicija Federacije BiH.

„Danas me je dočekala tužna vijest da nas je napustio naš kolega i prijatelj Sead Delić, dugogodišnji funkcioner Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Upućujem iskreno saučešće porodici i prijateljima našeg Seada.“

Ministar Nermin Džindić

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina