Skip to the content

Vijesti

Tekst Obavještenja za javnost u .PDF formatu možete preuzeti na sljedećem LINKU

U vezi sa člankom na portalu Faktor.ba objavljenim danas, 26.09.2022. godine, a odnosi se na štrajk upozorenja u osam rudnika u Federaciji BiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije obavještava javnost da je 21.09.2022. godine upućen dopis Uredu Premijera Federacije BiH u kojem se jasno navodi nadležnost u vezi sa kolektivnim pregovaranjem u oblasti rudarstva.

Vlada Federacije BiH je Zaključkom V. broj 1273/2022 01.09.2022. na 329. sjednici, prihvatila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o donošenju Smjernica za smanjenje potrošnje energije i energenata u Federaciji BiH, kojom se upozorava na važnost promjene ponašanja i racionalnog korištenja energije i energenata.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa saradnicima posjetio je danas Operator Terminali Federacije BiH u Bihaću, gdje ga je dočekao predsjednik Uprave OTF-a Hermedin Zornić.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina