Skip to the content

Vijesti

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, uoči početka Energetskog samita 2022., koji se održava od 23. do 25. marta u Neumu, učestvovao je na sesiji „Institucionalni dijalog na temu izrade Programa obnove zgrada za Federaciju BiH i Republiku Srpsku“. Istaknuto je da je energijska efikasnost jedan od načina izlaska iz nadolazeće energetske krize.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić obratio se danas tokom otvaranja Energetskog samita 2022., koji se održava do 25. marta u Neumu, ističući važnost energetske tranzicije i izrade reformskih zakona kojima naša zemlja treba ispuniti očekivanja Evropske unije.

Postupajući po odredbama člana 20. stav (2) Uredbe o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanje energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja („Službene novine Federacije BiH“,broj: 27/14), Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, dostavlja podnosiocu zahtjeva i objavljuje na službenoj web stranici Ministarstva, zaprimljene primjedbe i komentare na Zahtjeve za izdavanje Energetske dozvole za sljedeće projekte:

Izgradnja solarnih fotonaponskih elektrana:

Obavijest o aktivnostima FMERI koje je moguće provesti, odnosno koje je moguće pokrenuti tijekom 2022. godine na linku u sljedećim Programima:

- Program aktivnosti i mjera za provedbu 25 preporuka finansijske revizije za 2020. godinu,
- Program aktivnosti i mjera na provođenju preporuka finansijske revizije za 2020. godinu i
- Program aktivnosti i mjera na provođenju preporuka finansijske revizije za 2019. godinu.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina