Skip to the content

Vijesti

Predmet poziva je prikupljanje zahtjeva za odabir korisnika sredstava, u skladu sa Programom utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Tekući transferi i drugi tekući rashodi – Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima-za uvezivanje radnog staža“ (u daljem tekstu: Program), („Službene novine Federacije BiH”, broj 57/22).

Opširnije...

Predmet poziva je prikupljanje zahtjeva za odabir korisnika sredstava, u skladu sa Programom utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Tekući transferi i drugi tekući rashodi – Subvencije javnim preduzećima - za uvezivanje radnog staža“ (u daljem tekstu: Program), („Službene novine Federacije BiH”, broj 57/22).

Opširnije ...

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije provodi aktivnosti na ocjeni efekata dodijeljene finansijske pomoći u skladu s Odlukom Vlade Federacije BiH o dodjeli finansijske pomoći privrednim društvima ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/21).

Tekst Obavještenja za javnost možete preuzeti u .PDF formatu na sljedećem LINKU

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić učestvovao je danas na 2. Energy Community Just Transition Forum, u prostorijama JP "Elektoprivreda BiH" u Sarajevu. Skup na visokom nivou okupio je brojne eminentne predstavnike Energetske zajednice, međunarodnih organizacija, vlada, civilnog društva i drugih zvaničnika Evrope i našeg regiona, koji su pozvali na provođenje ambicioznih energetskih i klimatskih ciljeva do 2030. godine i inkluzivne politike kako bi se unaprijedila čista energetska tranzicija.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina