Skip to the content

Vijesti

Radna grupa je izradila Prijedlog Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja metalnog i elektro sektora Federacije Bosne i Hercegovine za period 2016.-2025. godina i isti se postavlja na web stranicu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, sa ciljem dobijanja mišljenja, prijedloga i sugestija zainteresovane javnosti.

Svoje primjedbe, sugestije i komentare možete poslati do 09.11.2018. godine na e-mail adresu: elbisa.zagorcic@fmeri.gov.ba

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine voljna je da se uključi u rješavanje problematike kompanije Aluminij d.d. Mostar onoliko koliko ona može.

Delegacija Federalne vlade, s premijerom Fadilom Novalićem na čelu,  posjetila je štand Privredne komore Federacije BiH na Međunarodnom sajmu dobavljača Volkswagena IZB 2018 koji je svečano otvoren u Wolfsburgu kao jedna od najvećih svjetskih smotri kompanija automobilske industrije. U delegaciji su još bili ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, ministar trgovine Zlatan Vujanović i sekretar Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Stipo Buljan.

Privredno društvo "ECCO-CRIMA" d.o.o. Prozor-Rama, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju mini hidroelektrane mHE "Modri vir", na rijeci Rami u općini Prozor-Rama, instalisane nazivne snage 91 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 503 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina