Skip to the content

Vijesti

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, razgovarali su danas u sjedištu Vlade FBiH s predstavnicima kompanija Aluminij d.d. Mostar i Glencore iz Švicarske o mogućim načinima za rješavanje problema Aluminija.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Miličević i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarali s predstavnicima Aluminija d.d. Mostar.
 
Kako je novinarima nakon ovog sastanka kazao ministar Džindić, danas su Upravni odbor i uprava Aluminija zaduženi da pokrenu aktivnosti na iznalaženju strateškog partnera, s tim da on bude iz ove oblasti i da ima iskustva u sektoru aluminija 

Press konferencija: Povećanje veleprodajne cijene prirodnog gasa sa primjenom od 01.05.2019. godine

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je prezentirao podatke o kretanju nabavne i prodajne cijene gasa za distribuciju u periodu od 2015. do 2019. godine.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije obavlja upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnosti Federacije u oblastima energije, rudarstva, geoloških istraživanja i industrije.