Skip to the content

Vijesti

1. Obrtna djelatnost, proizvodnja električne energije Fotonaponska elektrana GAMA vl. M. Marić i M. Galić, iz Mostara, podnijela je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane "GAMA 2" instalisane nazivne snage 22,5 kW i predviđene godišnje proizvodnje od 36,1 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebnu dokumentaciju kako je propisano članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom, Ministarstvo je pregledalo navedene zahtjeve i utvrdilo da su isti potpuni sa danom 03.05.2019. godine.
Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

Na osnovu člana 32. Pravila o postupku dodjele koncesije („Službene novine Federacije BiH“, broj 68/06) Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije (u daljem tekstu: Ministarstvo), provodeći pravnu normu iz gore navedenog člana, se oglašava obavještenjem o dostavljanju samoinicijativne ponude za pristupanju postupku dodjele koncesije za izgradnju hidroenergetskog objekta, hidroelektrane HE Begov Han 9,8 MW, na rijeci Bosni u općini Žepče.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina