Skip to the content

Vijesti

1. Privredno društvo TC-LINK d.o.o. Čitluk, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane FNE „TC SOLAR“ instalisane nazivne snage od po 150 kW i predviđene godišnje proizvodnje od po 220 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebnu dokumentaciju kako je propisano članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom, Ministarstvo je pregledalo navedene zahtjeve i utvrdilo da su isti potpuni sa danom 03.04.2019. godine.
Više informacija o podnesenim zahtjevima zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je nacrt Enegetske dozvole investitoru JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, za izgradnju Bloka 7 - 450 MW u TE Tuzla instalisane nazivne snage 450 MW, planirane godišnje proizvodnje električne energije od 2.739,81 GWh i 390,9 GWh toplotne energije koja se planira graditi na postojećoj lokaciji termoelektrane "Tuzla" u Tuzli.

Federalni ministarstar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas se, u sjedištu ovog ministarstva, sastao s predstavnicima sindikata i radnika Vitezita d.o.o. Vitez. Razgovarano je o problemima radnika ove kompanije koji su ispunili sve uslove za odlazak u penziju, a zbog negativnog poslovanja firme i neuplaćenih obaveza prema penzionom i zdravstvenom fondu, te Poreskoj upravi.

1. Privredno društvo SOLIK d.o.o. Prozor, podnijelo je zahtjeve za izdavanje Energetskih dozvola za izgradnju solarnih fotonaponskih elektrana i to: FNE "SOLIK 10", FNE "SOLIK 11" i FNE "SOLIK 12", instalisane nazivne snage od po 22,5 kW i predviđene godišnje proizvodnje od po 33,3 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebnu dokumentaciju kako je propisano članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom, Ministarstvo je pregledalo navedene zahtjeve i utvrdilo da su isti potpuni sa danom 11.03.2019. godine.
Više informacija o podnesenim zahtjevima zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina