Skip to the content

Vijesti

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je potpisan Granski kolektivni ugovor o izmjeni i dopuni Granskog kolektivnog ugovora elektroprivredne djelatnosti u FBiH. Potpise na ovaj ugovor su stavili federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, uime Vlade FBiH, i predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić, a saglasnost je potpisao predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenika Elektroprivrede HZ HB Dubravko Pervan.

1. Proizvodnja električne energije "SE ELEKTRONIK" vl. Prnjavorac Nezir, Tešanj podnio je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju fotonaponske elektrane "DOLINA II" instalisane nazivne snage 23 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 32 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun sa danom 16.03.2020. godine.
Više informacija o podnesenom zahtjevu zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina