Skip to the content

Vijesti

Privredno društvo GP TOMING d.o.o. Grude podnijelo je zahtjeve za izdavanje Energetskih dozvola za izgradnju fotonaponskih elektrana "Ljubuški 1", "Ljubuški 2", "Ljubuški 3" i "Ljubuški 4" instalisane nazivne snage od po 999 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 2034,2 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedene zahtjeve i utvrdilo da su isti potpuni sa danom 19.06.2020. godine.
Više informacija o podnesenim zahtjevima zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

Privredno društvo "HERCEG-GALA" d.o.o. Široki Brijeg podnijelo je zahtjeve za izdavanje Energetskih dozvola za izgradnju fotonaponskih elektrana "HERCEG GALA 1", "HERCEG GALA 2", "HERCEG GALA 3", "HERCEG GALA 4", "HERCEG GALA 5", "HERCEG GALA 6" i "HERCEG GALA 7" instalisane nazivne snage od po 150 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije od po 295,51 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. Uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedene zahtjeve i utvrdilo da su isti potpuni sa danom 07.05.2020. godine.
Više informacija o podnesenim zahtjevima zainteresovana lica mogu dobiti u prostorijama Ministarstva.
Obavještenje se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u FBiH

Public competition for concessions for exploration and exploitation of hydrocarbons in the Federation of Bosnia and Herzegovina